­čç║­čçŽ Oekra├»ne heeft organisatiecomit├ę voor Songfestival gevormd.

­čç║­čçŽ Oekra├»ne heeft organisatiecomit├ę voor Songfestival gevormd.

Vorige maand werd het Eurovisiesongfestival in Turijn gewonnen door Kalush Orchestra uit Oekra├»ne. Zoals gebruikelijk organiseert het winnende land de wedstrijd van volgend jaar en daarom heeft de Oekra├»ense regering een organisatiecomit├ę gevormd voor de editie van 2023!

Dat nieuws werd naar buiten gebracht door omroep UA:PBC. De commissie is zowel gevormd als goedgekeurd, zei de regeringsvertegenwoordiger Taras Melnychuk, in het Oekraïense parlement.

Met deze actie geeft de omroep een vervolg aan hun voornemen om gastheer te zijn, en onderstreepte de woorden van Oleg Psyuk, de leider van Kalsuh Orchestra op hun winnende persconferentie: “Oekra├»ne zal het volgende Songfestival graag organiseren in een gelukkig en welvarend Oekra├»ne.”

Deze goedkeuring van de commissie vond gisteren plaats, op 10 juni, precies een week nadat hun minister van Cultuur en Informatiebeleid, Oleksandr Tkachenko, had bekend gemaakt dat Oekraïne een vragenlijst had ontvangen van de European Broadcasting Union, waarin om extra informatie werd gevraagd over kwesties die moeten worden aangepakt voordat het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Oekraïne kan plaatsvinden.

Hij verklaarde ook:

We twijfelen er niet aan dat het in Oekra├»ne moet plaatsvinden. Het enige is dat niemand tijdens de oorlog Eurovisie heeft georganiseerdÔÇŽ We zijn nu, samen met collega’s, op zoek naar antwoorden op de belangrijkste voorwaarden die de [European] Broadcasting Union stelt, maar ik denk dat we zullen moeten uitleggen dat sommige voorwaarden moet worden veranderd.

De EBU heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

­čôĚ: EBU / Sarah Louise Bennett

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.