🇮🇱 Israël kiest intern voor kandidaat 2023.

🇮🇱 Israël kiest intern voor kandidaat 2023.

KAN, de Israëlische openbare omroep heet bekend gemaakt dat hun kandidaat intern gekozen zal worden.

Negen verschillende mensen zullen een selectiecommissie vormen. Deze groep zal bestaan ​​uit de directeur van de muziekstations van de Israeli Broadcasting Corporation, twee muziekredacteuren die professionele ervaring hebben met het selecteren van liedjes, twee vertegenwoordigers van de televisieafdeling van de Israeli Broadcasting Corporation en tot slot vier externe vertegenwoordigers uit de wereld van cultuur en muziek.

Deze commissie gaat artiesten beoordelen. Als de selectie van de artiest rond is en alle partijen het eens zijn, begint de zoektocht naar het nummer.

De laatste artiest die intern werd geselecteerd, was Mei Finegold voor de wedstrijd van 2014. Van 2015 tot 2021 werden de vertegenwoordigers gekozen via HaKokhav HaBa (de Israëlische versie van Rising Star). In 2022 gebruikte Israël X-Factor om de kandidaat te selecteren.

Israël op het Eurovisiesongfestival.

Israël debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1973 en kon de wedstrijd viermaal winnen (1978, 1979, 1998 en 2018). In mei 2019 werd het Eurovisiesongfestival gehouden in de badstad Tel Aviv.

📷: EBU / Nathan Reinds

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.