🇺🇦 Oekraïense omroep neemt deel aan junior Eurovisiesongfestival 2023.

🇺🇦 Oekraïense omroep neemt deel aan junior Eurovisiesongfestival 2023.

Sinds 2006 neemt de Oekraïense openbare omroep UA:PBC deel aan het junior Eurovisiesongfestival én ook dit jaar zijn ze er opnieuw bij.

De omroep laat weten dat deelname aan de wedstrijd voor kinderen belangrijk is voor de omroep en het land. UA:PBC wil jong muzikaal talent dat in Oekraïne aanwezig is een internationaal platform geven.

Door de oorlog in het land met buurland Rusland was de deelname aan het junior Eurovisiesongfestival 2023 onzeker maar UA:PBC zal alles in het werk stellen om een geschikte kandidaat en lied te selecteren voor het festival op 26 november.

Op welke manier de kandidaat en het lied zal geselecteerd worden is nog niet bekend. Vorig jaar was er een soort van nationale voorronde die volledig online verliep, andere jaren was er een volwaardige nationale voorronde. Binnenkort maakt de omroep hier meer nieuws over bekend.

Oekraïne op het junior Eurovisiesongfestival.

Oekraïne debuteerde op het junior Eurovisiesongfestival in 2006 en nam sindsdien altijd deel. In 2012 kon Anastasiya Petryk het festival winnen met het lied Nebo. Oekraïne was tweemaal het gastland voor het junior Eurovisiesongfestival, in 2009 en 2013.

📷: Corinne Cumming | EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.