🇳🇱 AVROTROS neemt deel aan het Eurovisiesongfestival 2024.

🇳🇱 AVROTROS neemt deel aan het Eurovisiesongfestival 2024.

De Nederlandse openbare omroep AVROTROS heeft via zijn woordvoerder laten weten dat de omroep zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in 2024.

AVROTROS zit al een tijdje in woelig water omwille van de interne keuze om Mia & Dion te selecteren voor het Eurovisiesongfestival 2023. Het duo diende niet voor te zingen tijdens de selectie en brachten tijdens de preparty’s Burning Daylight vol valse noten. De omroep voerde te laat veranderingen door en Mia & Dion bleven steken in de halve finale.

De omroep zal nu het volledige selectie evalueren en bijsturen waar nodig. Pas wanneer de evaluatie gemaakt is zal de omroep starten met het zoeken naar een kandidaat voor 2024.

In een interview laat de woordvoerder van AVROTROS alvast weten dat Nederland absoluut zal deelnemen in 2024.

Nederland op het Eurovisiesongfestival

Nederland is één van de zeven landen die deelnam aan de allereerste editie van het Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal nam het land 60 keer deel aan het festival waarvan er vijf edities kon winnen. De laatste overwinning dateert van 2019 toen kon Duncan Laurance het festival winnen met Arcade. Door de coronapandemie kon AVROTROS pas in 2021 het festival organiseren.

📷: Sarah Louise Bennett – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.