NRK opent inschrijvingen voor Melodi Grand Prix 2022.

NRK opent inschrijvingen voor Melodi Grand Prix 2022.

Na de omroepen van Servië en Finland heeft ook de Noorse NRK bekend gemaakt om een nationale voorronde te organiseren. Melodi Grand Prix keert dus terug in het voorjaar van 2022.

NRK heeft de inschrijvingen geopend voor nummers en artiesten die graag willen deelnemen aan de wedstrijd. Alle artiesten en nummers dienen uiteraard de regels te volgen die nodig zijn voor deelname aan het Eurovisiesongfestival. Alle regels rond deelname aan Melodi Grand Prix kan je hier vinden. Inzendingen worden gesloten op 15 augustus.

Melodi Grand Prix 2022 zal worden georganiseerd in januari en februari 2022 en zal bestaan uit verschillende halve finales en een grote finale. NRK zal later meer informatie geven over het verloop van de wedstrijd.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Rotterdam werd Noorwegen vertegenwoordigd door TIX. Zijn Fallen Angel kreeg 75 punten en eindigden op een 18e plaats.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.