Nog 6 dagen: Hongarije

Nog minder dan  1 week en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. De repetities zijn volop bezig en tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we Hongarije verder toelichten. 
Net zoals de voorbije jaren werd er gebruikt gemaakt van A Dal als voorronde voor het aanduiden van het lied en de artiest. Uit de meer dan 300 inzendingen koos een jury dan de beste 30 inzendingen. 
Er waren eerst 3 voorrondes waarin de beste 5 rechtstreeks geplaatst waren voor de halve finales en er werd ook nog 1 wildcard aangeduid door de jury.
In de halve finales mochten telkens de vier beste naar de finale.
In de finale zelf, die op 28 februari 2015 gehouden werd, waren er twee rondes. Na de eerste ronde bleven er nog vier artiesten over waarna het publiek de winnaar mocht selecteren.
Uiteidenlijk won Boggie met haar Wars for nothing.
Boggie brak in haar eigen land door in 2014 met de single Parfum. Het haalde zelfs internationale aandacht in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Kan Hongarije het festival winnen?
Neen want iedereen is het over eens dat dit duidelijk een veel minder goed lied is dan vorig jaar en dat het de grootste moeite gaat hebben om de finale te halen.
Ook de bookmakers geloven er niet echt in en plaatsen dit buiten de top 10 in de halve finales.


De geschiedenis van Hongarije
Hongarije debuteerde in 1994 en begon uitstekend met een vierde plaats. Het begon die puntentelling zelfs met drie keer 12 punten. De jaren nadien was het minder en nam men soms niet deel. In 2013 & 2014 haalde men opnieuw de top 10 in de finale.


Het startnummer 10
Iets meer dan de helft van de inzendingen op deze positie wisten zich te plaatsen voor de finale. Ook België mocht al twee keer aantreden op deze positie, 1 keer met succes in 2010.


Morgen: Armenie

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.