Nog 5 dagen: Nederland & Zweden

Het aftellen is nu echt begonnen want binnen vijf dagen weten wij wie het 12de Junior Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Tot die tijd stellen wij elke dag twee kandidaten aan U voor. Vandaag trekken wij naar het noorden met onze noorderburen Nederland en Zweden.

Nederland

Onze noorderburen zijn echte Juniorfans. Zoals we gewoon zijn van Nederland organiseerde Avrotros een selectieronde op NPO3. In voorrondes, halve finales en een grote finale werd op 27 september beslist door een kinderjury, volwassenjury en televoting wie zich de winnaar van Junior songfestival 2014 mocht noemen. Met 36 punten (12 punten van alle jury’s) won de 15 jarige Julia met “Around”.
Kan Nederland het Junior Songfestival winnen? 
Ja want het lied wordt zeer goed onthaald in bij de fans. Ook het nummer zit goed in elkaar en Julia kan zingen. Wij zien Nederland met een goede choreo en zang hoog eindigen zaterdag.

De geschiedenis van Nederland

Nederland is samen met Wit-Rusland de enige landen die aan alle 12 edities heeft deelgenomen. Na een magere start met plaatsen rond de 10de plaats kon het land in 2009 voor het eerst een hoge notering halen. Ralf bracht er zijn “Click Clack” en won voor het land. Ook in 2011 was het bijna raak voor het land met een tweede plaats. Nederland heeft al tweemaal het Junior Eurovisiesongfestival georganiseerd in 2007 en 2012. 

Zweden

Zweden gaf heel snel te kennen na het vorige Junior Eurovisiesongfestival in Oekraïne te kennen dat het land zal deelnemen aan het 12de Junior Eurovisiesongfestival. Zweden organiseert elk jaar het Lilla Melodifestivalen 2014. Acht kandidaten namen op 6 juni 2014 het tegen elkaar op voor de winst. Julia Kedhammar won met “Du är inte ensam”. 


Kan Zweden het Junior Songfestival winnen? 
MISSCHIEN, wij zien deze inzending hoog eindigen maar tevens ook laag. “Du är inte ensam” is een oorworm die snel in je hoofd zit maar toch hebben wij er verschillende meningen over. Wat ook in het nadeel van Zweden speelt is dat er geen enkel ander Scandinavisch land Zweden kan helpen met wat vriendelijke punten.

De geschiedenis van Zweden
Zweden was er zoals Nederland er van bij het begin bij. In 2006 behaalde het land de hoogste notering met een derde plaats. Het succes van Molly Sandén werd niet geëvenaard. Na twisten tussen TV4 en SVT was er in 2008 geen Zweedse inzending op het Junior Eurovisiesongfestival. Sinds 2009 neemt het land constant deel. 

Morgen: Rusland & Wit-Rusland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.