Nog 5 dagen: Armenië

Nog maar 5 dagen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. De repetities zijn volop bezig en tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we het succesvolste Kaukasische land Armenië bespreken.
Net zoals vorig jaar werd er voor gekozen de artiest en het lied te selecteren via een interne selectie. 
Er werd gekozen om van elk werelddeel één artiest samen te brengen en zo tot een groep van zes te vormen. In februari werd bekend dat de groep Genealogy zou heten en dat ze met hun lied Don’t deny naar Wenen zouden gaan. Het lied werd later nog veranderd naar Face the shadow.
Kan Armenië het festival winnen?
Neen want hoewel Armenië altijd zeer populair is op het festival, zien velen het nu veel minder rooskleurig. Ze vinden het lied te veel verwijzen naar de 100ste verjaardag van Armeense genocide, hoewel dit ten niet wordt bevestigd.
De bookmakers zien het allemaal iets minder rooskleurig en zien dit de top 15 halen in de finale.

De geschiedenis van Armenië
Het land nam voor het eerst deel in 2006 en haalde toen meteen de top 10 en dit bleven ze doen tot 2010. In 2011 lukte het echter niet om zich te kwalificeren en in 2012 namen ze niet deel omdat het festival plaatsvond in Azerbeidzjan, hun aartsvijand.
In 2013 & 2014 haalden ze wel opnieuw goede resultaten.

Het startnummer 2:
Dit wordt vaak gezien als het nummer des doods, omdat heel veel (ook populaire) inzendingen zich niet kunnen kwalificeren vanop deze positie. Of Armenië dit wel kan, zal blijken op 19 mei.

Morgen: Zweden

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.