Nog 33 dagen: België

Nog slechts 33 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we ons land België verder bespreken.
Reeds in juni van vorig jaar kwam de bevestiging van het land voor hun deelname aan het festival. Zoals elk jaar wordt er gewisseld tussen de Nederlandstalige omroep VRT en de Franstalige omroep RTBF en dit jaar zijn de Walen aan de beurt. Als snel werd duidelijk dat zowel de kandidaat als het lied intern gekozen zouden worden. In november werd Loic Nottet aangesteld als de kandidaat. Loic had nog maar weinig muzikale ervaring. Hij deed mee aan The Voice Belgique 2014 waarin hij tweede werd.  Zijn lied werd voorgesteld op 10 maart 2015, eerst deels op MNM en later via Viva Cité en La Une en heette Rhythm inside.
Kan België het festival winnen?
Ja want zowel de meeste fans als de bookmakers zien dit het beter doen dan de inzending van 2014. De fans plaatsen dit regelmatig in hun top 10 en sommigen zelfs helemaal vanboven.  Ook de bookmakers geloven in deze inzending. De finale zou heel gemakkelijk gehaald worden en zien dit in de finale dicht bij een top 10 eindigen.

De geschiedenis van België

België nam voor het eerst in 1956, het allereerste festival. Sindsdien won het slechts eenmaal in 1986 met Sandra Kim en eindigde men ook al tweemaal op een tweede plaats. Ook eindigde men acht keer op een laatste plaats en twee keer zelfs met nul punten. Sinds de start van de halve finales wist men zich nog maar twee keer te plaatsen voor de finale in 2010 en 2013.


Het startnummer 3
Dit is een van de minst gunstige startposities omdat maar 28% van de inzendingen zich wist te plaatsen voor de finale. Of hetzelfde lot beschoren is voor Loïc zullen we weten op 19 mei.
Morgen: Macedonië
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.