Nog 28 dagen: Litouwen

Nog slechts 28 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we het minst succesvolle Baltische staat Litouwen toelichten. In tegenstelling tot de voorbije jaren, werd er dit jaar een enorme voorrrondeselectie georganiseerd.
Er werd een aparte competitie opgezet voor de artiest en het lied. In de eerste show werden alle artiesten voorgesteld en moest er nog niemand vertrekken, echter erna moest na elke show één of meerdere artiesten weggaan.
Uiteindelijk bij de zevende show werd het lied gekozen door middel van jury en televoting. Bij beiden won het lied This Time.

In de volgende show werd dan de artiest gekozen. Door middel van een jury en televoting werden Vaidas Baumila & Monika Linkyte gekozen.
Vaidas is een 28-jarige artiest afkomstig uit de hoofdstad van Litouwen. Zijn bekendheid begon na zijn 3de plaats in een Litouwse talentenshow. Ook in 2014 probeerde hij zijn land reeds te vertegenwoordigen, echter werd hij toen derde.
Monika is er pas bij haar zevende (!) deelname in geslaagd haar land te vertegenwoordigen. Ze probeerde het eerst in 2007 voor het Junior Songfestival en vanaf 2010 elk jaar bij het Eurovisiesongfestival.Kan Litouwen het festival winnen?
Ja want de meeste fans, bookmakers en experten zijn het erover eens dat dit een veel beter lied is dan vorig jaar.
Neen want ondanks dit vorige geloven weinigen erin dat dit lied hoog kan eindigen.
Als we kijken naar de bookmakers dan zien we dat ze wel geloven in een finaleplaats maar dat ze daar niet verder zouden komen dan een 25ste plek.


De geschiedenis van Litouwen
Het land nam voor het eerst deel in 1994 maar dat werd meteen ook hun slechtste prestatie met een 25ste plaats en 0 punten. Litouwen is het minst succesvolle Baltische staat met enkel een top10-notering in 2006. 


Het startnummer 1
Alle ogen zijn meteen gericht op hen want zij openen de tweede halve finale. Precies de helft van de landen die starten op deze positie gingen door naar de halve finale. 


Morgen: Portugal

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.