Nog 27 dagen: Portugal

Nog slechts 27 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door Ć©Ć©n land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we het warme zuiderse land Portugal toelichten.
Net zoals de voorbije jaren koos de omroep ervoor om de artiest en het lied te selecteren via het programma Festival da CanĆ§Ć£o. De selectie bestond uit twee halve finales met elk zes artiesten. Twee kandidaten gingen door via televoting, de andere werd gekozen door een jury. In de finale, die gehouden werd op 7 maart, namen zes artiesten deel. Na een eerste ronde bleven er nog drie kandidaten over. In de superfinale koos het publiek voor Leonor Andrade met haar lied HĆ  un marque nos separa. Leonor is een 20-jarige artieste uit de omgeving van Palmela. In 2014 nam ze deel aan de Portugese versie van The Voice , waar ze echter vrij snel werd uitgeschakeld.
Kan Portugal het festival winnen?
Neen want net na de finale waren de meningen over dit lied niet goed te noemen. Ook de vocale kwaliteiten van Leonor stonden ter discussie. Er kwam dan een nieuwe versie van het lied voor het festival, dit hielp een beetje maar niet veel. Als we kijken naar de bookmakers dan zien we dat ze geen schijn van kans hebben om de finale te halen. Enkel San Marino zou nog slechter doen.

De geschiedenis van Portugal
Portugal nam voor het eerst deel in 1964. Echter werd dit meteen een serieuze domper met een laatste plaats en 0 punten. Het land is niet echt een hoogvlieger op het festival. Hun hoogste notering was een 6de plaats in 1996. Sinds de introductie van de halve finales konden ze zich enkel plaatsen in 2008,2009 en 2010.

Het startnummer 7
Portugal moet als zevende starten, ongeveer in het midden van het deelnemersveld. Iets meer dan de helft van de landen wist zich te plaatsen vanop deze positie. Of dit ook Portugal zal lukken is nog maar de vraag.


Morgen: Frankrijk
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.