Nog 26 dagen: Frankrijk

Nog slechts 26 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we één van de Big5-landen bespreken namelijk Frankrijk.
In tegenstelling tot de voorbije jaren werd de kandidaat en het lied niet gekozen door France 3, maar door het grotere France 2.
Men koos ervoor om een interne selectie te houden. Op 23 januari 2015 werd bekend dat  Lisa Angell haar land zou vertegenwoordigen met de ballade N’oubliez pas. Lisa is een 46-jarige artieste afkomstig uit de hoofdstad Parijs.  Van kleins af aan zag men dat deze dame talent. Tussen haar 11de en 14de werd ze viermaal uitgeroepen tot winnares van het Nice Festival. Ook nadien bleef ze muziek maken en schrijven, soms ook met iets minder succes.


Kan Frankrijk het festival winnen?
Ja en neen want hoewel de meeste fans overtuigd zijn dat dit geen slecht lied, stelt zich wel de vraag of Europa wel klaar is voor dit lied. Het gaat over de Eerste Wereldoorlog die 100 jaar geleden hevig woedde. 
De bookmakers zijn er ook niet allemaal uit. Unibet bijvoorbeeld plaatst ze in de top 10, terwijl anderen haar heel laag in de finale zien eindigen.

De geschiedenis van Frankrijk
Het land is er al bij van de eerste editie in 1956 in Lugano. In de beginjaren was men zeer succesvol met liefst 5 overwinningen in de eerste 20 jaar. Hun laatste gloriejaren dateert al van de jaren 90 toen men nog tweemaal tweede werd. Als lid van de BIG5 mag men altijd deelnemen aan de finale, echter is dit de laatste jaren zonder succes. In 2014 werd men zelfs voor de eerste keer in de geschiedenis laatste. Omdat Frankrijk lid is van de Big5 is er nog niet geloot voor hen. Dit zal pas gebeuren na de tweede halve finale.

Morgen: Slovenie

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.