🇧🇪 Nicole Josy overleden op 76-jarige leeftijd.

🇧🇪 Nicole Josy overleden op 76-jarige leeftijd.

Het is een trieste dag voor het Eurovisiesongfestival én de Vlaamse muziekwereld. Nicole Josy is gisteren, op donderdag overleden op 76 jarige leeftijd.

Nicole Van Palm, beter bekend als Nicole Josy, werd geboren op 21 oktober 1946 in Wemmel. Op 3-jarige leeftijd trad ze op in de Folies Bergère in Brussel. Ze nam de artiestennaam Nicole Josy aan toen ze 14 was.

In 1968 was Nicole een van de winnende artiesten op de European Cup for Vocal Recitation in Knokke, samen met toekomstige Belgische Eurovisie-vertegenwoordigers Ann Christy, Lily Castel en Jacques Raymond. In hetzelfde jaar nam ze deel aan de Belgische nationale finale voor het Eurovisiesongfestival met À la Nouvelle-Orléans. Als soloartiest bracht ze ongeveer 20 nummers uit.

In 1970 ontmoette Nicole Hugo Sigal en samen werden ze een muzikaal en romantisch duo. In 1971 werd het duo gekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met Goeiemorgen, morgen. Vlak voor hun vertrek naar Dublin kreeg Nicole geelzucht. Het duo werd vervangen door Lily Castel en Jacques Raymond, die als 14e eindigden.

De originele versie van het lied blijft tot op de dag van vandaag een populair lied in Vlaanderen. In hetzelfde jaar trouwden Nicole en Hugo.

In 1973 kregen Nicole en Hugo eindelijk de kans om België te gaan vertegenwoordigen. Tijdens de wedstrijd voerden ze Baby, baby uit en eindigden als laatste.

Ondanks het slechte resultaat omarmden Vlaanderen het duo en werd Baby Baby een grote hit in het land.

In 2005 voerde het duo Baby baby uit in hun originele broekpak tijdens ‘Congratulations: 50 Years of the Eurovision Song Contest’, de 50e verjaardag van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

Nicole en Hugo gingen in de jaren die volgenden verder met hun carrière en scoorden nog enkele hits. In 2004 probeerden Nicole en Hugo opnieuw België te vertegenwoordigen met Love is All Around.

Nicole & Hugo haalden de finale van Eurosong 2004 niet. Het laatste grote succes werd in 2008 behaalt met de cover van Pastorale. Hiermee wonnen ze Radio 2 Zomerhit en een eerste plaats in de hitlijsten.

Het duo verliet de showbizz in 2016 voor voltijds te zorgen voor de moeder van Nicole. Later werd Nicole ziek en kreeg ze alzheimer. Op donderdag 3 november overleed de zangeres aan de gevolgen van een val.

12Points wenst Hugo en de familie van Nicole veel sterkte in het verlies van de zangeres.

📷: YouTube

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.