🇳🇱 Nederlandse inzending “Burning Daylight” uitgebracht.

🇳🇱 Nederlandse inzending “Burning Daylight” uitgebracht.

Nederland kent zijn lied waarmee ze gaan meestrijden voor de winst op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Mia Nicolai en Dion Cooper zingen het lied Burning Daylight.

Wie zijn Mia & Dion?

Mia Nicolai is 26 jaar oud en is bezig met muziek sinds haar derde. Na een passage in Londen, Melbourne en Mexico is ze nu bezig haar carrière in Los Angeles. Haar carrière startte in 2020 met haar eerste single Set Me Free.

Dion Cooper is 28 jaar oud en bespeelt sinds zijn vijftiende gitaar. In 2021 bracht hij zijn eerste EP Too Young Too Dumb uit.

Nederland is één van de vijftien landen die zal deelnemen aan de eerste halve finale van het 67e Eurovisiesongfestival op dinsdag 09 mei. Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in M&S Hall in Liverpool.

Ontdek hier alle kandidaten


Nederland op het Eurovisiesongfestival

Nederland is één van de zeven landen die deelnam aan de allereerste editie van het Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal nam het land 60 keer deel aan het festival waarvan er vijf edities kon winnen. De laatste overwinning dateert van 2019 toen kon Duncan Laurance het festival winnen met Arcade. Door de coronapandemie kon AVROTROS pas in 2021 het festival organiseren.

📷: AVROTROS

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.