Meer details over Destination Eurovision.

De openbare omroep van Frankrijk, France 2 heeft deze morgen tijdens een persconferentie meer informatie gegeven over Destination Eurovision. France 2 kreeg zo’n 1500 inzendingen binnen waarvan de vakjury 18 nummers heeft gekozen voor de live-shows. 
Destination Eurovision zal bestaan uit drie shows, twee halve finales en één finale die allemaal uitgezonden zullen worden in januari, exacte data zijn nog niet bekend. Presentator van dienst is Garou. In elke halve finale treden er negen kandidaten aan die voor een vakjury van zes mensen zal komen. De leden van de jury bestaan uit: Christophe Willem, Isabelle Boulay en Amir (ESC 2016), Christer Björkman (ESC 1992), Nicola Caligiore (Italiaanse delegatieleider) en Olga Salamakha (delegatieleider Wit-Rusland). Zij selecteren elke halve finale vier kandidaten die doorstoten naar de finale. In die finale zal de winnaar gekozen worden via een combinatie van vakjury (50%) en televoting (50%).
De achttien kandidaten van Destination Eurovision worden bekend gemaakt in de loop van volgende weken maar nu staat al vast dat enkele grote namen uit de Franse muziekwereld hebben meegeschreven zoals Zazie Maître en Vitaa.
De laatste keer dat Frankrijk een nationale voorronde organiseerde was in 2014. Toen selecteerde het land de groep Twin-Twin. In Kopenhagen werd de groep laatste.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.