EYD: Kandidaten Noorwegen en Slovenië.

Komende zaterdag vindt er in de Tsjechische hoofdstad Praag het vijftiende editie van Eurovision Young Dancers plaats. Acht landen nemen aan deze editie deel en wij stellen deze week alle kandidaten voor. Vandaag: Anna Louise Amundsen uit Noorwegen en Patricija Crnkovič uit Slovenië.
Noorwegen: Anna Louise Amundsen
Anna Louise AmundsenGisteren stelden we al de Zweedse kandidaat voor Eurovision Young Dancers voor maar ook buurland Noorwegen neemt deel aan het festival. Zij sturen Anna Louise Amundsen naar Praag. Zij startte haar danscarrière toen ze zeven jaar oud was in de dansschool van Oslo. Ze kreeg er les in klassieke ballet, moderne dans en acrobatie. In 2011 eindigde Anna Louise tweede in de wedstrijd Dance star en won ze in 2013 een wedstrijd voor beginnende dansers. Haar grootste wapenfeit gebeurde al enkele jaren tijdens de Oslo Fashion week waar ze het publiek mocht opleuken met verschillende dansen.
Op dit moment is het nog niet bekend wat Anna Louise zal dansen tijdens de finale van Eurovisision Young Dancers.

Slovenië: Patricija Crnkovič
Patricija CrnkovičSlovenië stuurt de twintig jarige Patricija Crnkovič naar Praag. Ze is Sloveense van afkomst maar ze woont en studeert momenteel in Rotterdam, Nederland aan de kunstschool. Sinds haar zevende is Patricija begonnen met dansen bij verschillende dansscholen in Ljubljana waar ze ook verschillende stijlen aangeleerd kreeg. In 2008 startte ze met haar muziek en ballet opleiding voor vijf jaar. Enkele jaren later volgde haar eerste grote en publieke optreden in het operahuis van Ljubljana en sinds 2006 neemt ze actief deel aan verschillende danswedstrijden. Haar grootste titel behaalde ze in 2014 toen ze wereldkampioene werd in de categorie showdans. Zowel in 2015 als 2016 behaalde ze de eerste plaats in het Europees kampioenschap.
Komende zaterdag brengt Patricija de dans Disintegration die ze volledig zelf heeft in elkaar gestoken.

(foto’s: EBU)

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.