๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ฎ Maakt Finland binnenkort zijn debuut op junior Eurovisiesongfestival?

๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ฎ Maakt Finland binnenkort zijn debuut op junior Eurovisiesongfestival?

De Finse openbare omroep YLE heeft een observator gestuurd naar het junior Eurovisiesongfestival in Nice.

De Finse publieke omroep observeert het 21e editie van het junior Eurovisiesongfestival in het Franse Nice. Matti Myllyaho, assistent-delegatiehoofd voor Finland op het Eurovisiesongfestival, en Associate Producer voor UMK, is in de Franse stad voor de wedstrijd. Hiermee toont de Finse omroep voor het eerst interesse naar het junior Eurovisiesongfestival. YLE wil hiermee eens bekijken wat de wedstrijd inhoudt en hoe deze wordt georganiseerd. En als de evaluatie positief is, zien we binnen wel Finland een debuut maken op het junior Eurovisiesongfestival.

In het verleden kreeg de organisatie ook al eens bezoek van andere omroepen. In 2014 en 2019 was er een vertegenwoordiger van NDR/ZDF aanwezig, een jaar later (in 2020) nam Duitsland voor het eerst deel aan het junior Eurovisiesongfestival. Ook de Hongaarse omroep MTVA en IJslandse RรšV stuurden al een delegatie maar tot op heden maakten ze nog niet een debuut op het junior Eurovisiesongfestival. In 2021 was NRK ook aanwezig op het junior Eurovisiesongfestival voor een eventuele comeback.

YLE nam in het verleden al deel aan MGP Nordic, een kinderwedstrijd in Scandinaviรซ waarbij de openbare omroepen het tegen elkaar opnamen.

๐Ÿ“ท: Corinne Cumming | EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.