Maak kennis met Petra Mede en Malin Åkerman.

Maak kennis met Petra Mede en Malin Åkerman.

SVT, de Zweedse openbare omroep heeft twee vrouwen verzocht om het Eurovisiesongfestival 2024 in goede banen te leiden. Maak kennis met Petra Mede en Malin Åkerman.

Petra Mede

De bekendste van de twee, toch voor de fans van het Eurovisiesongfestival is Petra Mede. Zij presenteerde het Eurovisiesongfestival in 2013 en 2016. In 2015 was ze samen met Graham Norton presentatrice bij de speciale show rond 60 jaar Eurovisiesongfestival.

In Zweden is Mede voornamelijk bekend als comédienne. Ze won in 2009 de prijs voor beste comédienne en speelde mee in televisieprogramma’s zoals Parlamentet. Later groeide ze uit tot presentatrice bij Melodifestivalen (2011), Let’s Dance en de Guldbagge Awards.

Malin Åkerman

Samen met Petra Mede staat Malin Åkerman op het podium als presentatrice. Het is haar eerste klus als presentatrice en meteen één van de grootste televisieshow die er is. Malin is geboren in Zweden maar groeide op in Canada. Zij is model en actrice. In 2005 raakte ze bekend door haar rol in The Comeback. Later speelde zo ook mee in Watchmen en The Heartbreak Kid. Ze speelde mee in bijna vijftig films en televisieseries.

Het Eurovisiesongfestival is dinsdag 7 mei, donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei te volgen via VRT1.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.