Luister nu naar de Maltese inzending “Je Me Casse”.

Luister nu naar de Maltese inzending “Je Me Casse”.

PBS, de Maltese inzending heeft net zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival 2021 bekend gemaakt.

De winnaar van het junior Eurovisiesongfestival 2015 en X-Factor 2020, Destiny mag het land vertegenwoordigen. Een speciale vakjury koos voor het nummer Je Me Casse.

Destiny is geboren op 29 augustus 2002 in de Maltese stad Birkirkara en afkomstig uit een gezin met een Maltese moeder en een Nigeriaanse vader. De vader is geen onbekende voor de voetbalfans want Ndubisi Chukunyere was een profvoetballer en speelde mee in het nationale elftal van Nigeria. Destiny begon haar carrière op haar negenjarige leeftijd. In 2014 werd ze derde in Kanzunetta Indipendenza en won ze het muziekfestival Asteriks en Sanremo Junior in Italië. Echte bekendheid kreeg de zangeres door haar deelname aan het junior Eurovisiesongfestival in 2015. Ze vertegenwoordigde Malta met het nummer Not My Soul en kon de wedstrijd winnen. In 2019 nam ze deel aan de Britse versie van Got Talent en daar werd ze zesde. Door haar deelname aan X-Factor Malta begin 2020 mag ze het land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Malta neemt deel aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 18 mei 2021.

Malta op het Eurovisiesongfestival.

Het zonnige eiland Malta neemt sinds 1971 deel aan het Eurovisiesongfestival. Vooral in de jaren ’90 en begin 2000 was het land zeer populair op het festival maar kon nog nooit het festival winnen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.