Live in Kiev: Albanië.

Eén van de eerste kandidaten die bekend werden gemaakt voor het Eurovisiesongfestival was de Albanese Lindita Halimi. Zij won de Albanese voorronde met haar nummer World. Albanië treedt aan in de eerste halve finale.

Repetitie:
Door opstartproblemen bij Australië mocht Lindita uit Albanië vroeger aan haar repetitie beginnen. Opvallend is dat de klok van Douwe Bob meeverhuisd is van Stockholm naar Kiev en nu gebruikt wordt bij de Albanese inzending. Lindita’s stem is niet zo sterk zoals bij de studioversie maar bij de Albanese inzending is vooral de achtergrond die met de meeste aandacht zal gaan lopen. Lindita zal bijgestaan worden door vier achtergrondzangers.

Press Meet & Greet:

Ik draag liefde uit.

Lindita Halimi is een vrouw met een boodschap, een boodschap waarin gelijkheid tussen mensen en liefde centraal staan. Ze wil mensen verenigen van over de hele wereld. Naast deze verklaring zei Lindita ook dat toen ze het wist dat ze Albanië mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival geschokt was. Lindita had tijdens de eerste repetitie de kleren nog niet aan die ze zal dragen tijdens de eerste halve finale maar ze kon wel al een tipje van de luier lichten. Ze zal een wit kostuum dragen, wit omdat dat de kleur is van vrede en elegantie.

Tweet & getwitter:
Bron: Eurosongland / EBU / Foto: @

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.