Kandidaten derde halve finale Melodi Grand Prix bekend.

Kandidaten derde halve finale Melodi Grand Prix bekend.

De Noorse openbare omroep NRK heeft deze morgen de vier kandidaten bekend gemaakt die zullen deelnemen aan de derde halve finale van Melodi Grand Prix 2021.

In totaal nemen er 26 inzendingen deel waarvan er twaalf zullen aantreden in de finale. Zes artiesten zijn rechtstreeks geselecteerd met hun inzending en de andere vijf artiesten moeten hun halve finale winnen en één kandidaat zal gekozen worden via een wildcard.

Kandidaten tweede halve finale Melodi Grand Prix

Klik op de titels om de nummers te beluisteren.

De winnaar van de derde halve finale mag tijdens de finale op zaterdag 16 februari deze zeven kandidaten vervoegen:

Gekwalificeerd voor de finale

  • TIX – Ut Av Mørket
  • Atle Pettersen – World On Fire
  • Stavangerkameratene – Barndomsgater
  • Kaja Rode – Feel Again
  • Rein Alexander – Eyes Wide Open
  • KEiiNO – Monument
  • Blåsemafian – Let Loose (winnaar eerste halve finale)
  • Raylee – Hero (winnaar tweede halve finale)

Komende zaterdag is er de derde halve finale vanuit de H3 Arena in Fornebu. Door de coronacrisis zal er tijdens de uitzending geen publiek aanwezig zijn. Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh presenteren de show vanaf 19u50.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Rotterdam werd Noorwegen vertegenwoordigd door TIX. Zijn Fallen Angel kreeg 75 punten en eindigden op een 18e plaats.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.