Eden Alene zingt “Set Me Free” in Rotterdam.

Eden Alene zingt “Set Me Free” in Rotterdam.

In Israël werd vanavond een belangrijke beslissing genomen namelijk welk lied Eden Alene zal zingen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Eden Alene werd intern geselecteerd om het land te vertegenwoordigen op het festival, nadat ze eerder werd geselecteerd om in 2020 met Feker Libi te gaan. Door de coronacrisis werd het Eurovisiesongfestival 2020 afgelast. KAN, de Israëlische omroep gaf Eden Alene een nieuwe kans in 2021.

Via twee rondes stelde de zangeres negen nummers voor. In de eerste ronde mocht de online kijkers de beste drie inzendingen kiezen. Deze inzendingen stootte door naar de finale. Tot vandaag kon iedereen stemmen op zijn favoriete inzending van de drie.

Resultaten HaShir Shelanu L’Eurovizion.

  1. Set Me Free
  2. La La Love
    Ue La La

Eden Alene zal Israël vertegenwoordigen in de tweede halve finale op dinsdag 18 mei 2021. Dat is de halve finale waarin Hooverphonic België zal vertegenwoordigen.

Israël op het Eurovisiesongfestival.

Israël debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1973 en kon de wedstrijd viermaal winnen (1978, 1979, 1998 en 2018). In mei 2019 werd het Eurovisiesongfestival gehouden in de badstad Tel Aviv. Kobi Marimi mocht in eigen land zijn land vertegenwoordigen. Zijn inzending Home eindigde op een 23e plaats.

Share

2 thoughts on “Eden Alene zingt “Set Me Free” in Rotterdam.

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.