Junior LIVE| Repetities Oekraïne, Nederland, Spanje en Servië.

We zijn weer vertrokken voor een dag vol repetities in de Gliwice Arena. In totaal zullen er negen kandidaten het podium voor de allereerste keer betreden. In de voormiddag zijn dat Sofia Ivanko uit Oekraïne, Matheu uit Nederland, Melani García uit Spanje en Darija Vračević uit Servië.
 • 10:00 Oekraïne
De tweede repetitiedag wordt geopend door Sofia Ivanko uit Oekraïne. Het is een eenvoudige setting geworden waarbij Sofia haar nummer brengt. Ze staat alleen op het podium in een wit broekpak. Oekraïne moet het dit jaar hebben van de eenvoud maar er was toch wat geld voorzien voor de rookmachine. Vooral de boodschap is belangrijk bij deze inzending. 
Wil je meer weten over de Oekraïense inzending? Neem dan zeker eens een kijkje in onze reeks The Road to Gliwice.

 • 10:40 Nederland
Het is vandaag voornamelijk vandaag uitkijken naar de eerste repetitie van Matheu. De jonge zanger staat niet alleen op het podium want hij wordt geflankeerd door vier dansers en een hele resem attributen. Dans met jou wordt gebracht met een gelikte choreografie en veel kleur. Foto’s van de eerste repetitie kan je hier vinden. In onze reeks The Road to Gliwice kan je meer vinden over Matheu en zijn nummer.

 • 11:20 Spanje
Na veertien jaar keert Spanje terug naar het Junior Eurovisiesongfestival en ze sturen Melani Garcia naar Gliwice. Haar nummer Marte gaat over de de klimaatproblematiek. Tijdens haar inzending sleept de Spaanse rekwisieten zoals visnetten met lege flessen mee het podium op. Melani staat niet alleen op het podium want er staan ook vier achtergrondzangeressen op het podium. Alle vijf zijn ze gekleed in het wit. In onze reeks The Road to Gliwice stelden wij de Spaanse kandidate al voor.

De Spaanse omroep TVE gaf de volledige repetitie vrij en deze kan je hieronder vinden.
  • 12:00 Servië
  De voormiddag wordt afgesloten met de repetitie van Darija Vračević uit Servië. Darija staat volledig alleen op het podium haar nummer Podigni Glas (Rais Your Voice) te zingen. Het podium is gehuld in rood en geel en veranderen in natuurbeelden. Het einde van haar nummer wordt afgesloten met de woorden ‘We Don’t Have A Planet B’. Wil je meer weten over de Servische inzending? Neem dan zeker een kijkje in onze reeks The Road to Gliwice.

  Geef een reactie

  This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.