🇪🇸 Junior Eurovisiesongfestival 2024 vanuit Spanje.

🇪🇸 Junior Eurovisiesongfestival 2024 vanuit Spanje.

De EBU heeft bekend gemaakt dat het junior Eurovisiesongfestival 2024 vanuit Spanje zal georganiseerd worden.

Niet de Franse openbare omroep France Télévision zal het junior Eurovisiesongfestival 2024 organiseren maar wel de nummer twee, Spanje. Frankrijk organiseerde het junior Eurovisiesongfestival in 2021 en 2023 en ook dit jaar zal de omroep instaan voor de captatie van de Olympische Zomerspelen. Spanje organiseerde nog nooit het junior Eurovisiesongfestival maar ze zien het wel zitten.

RTVE verwelkomt met groot enthousiasme de uitnodiging van EBU voor het Junior Eurovisiesongfestival 2024 in Spanje. Voor RTVE is het organiseren van het volgende JESC een nieuwe stap in de inspanningen die de publieke omroep de afgelopen jaren heeft geleverd om het Eurovisiesongfestival in Spanje te promoten en meer relevantie aan onze muziek te geven.

Ana María Bordas, hoofd van de Spaanse delegatie

De gaststad en datum worden op een later moment bekend gemaakt. Bij het Junior Songfestival vereisen de wedstrijdregels niet dat het winnende land de volgende editie mag organiseren. Ze krijgen echter wel de eerste kans om het te organiseren als ze dat willen.

Ook de EBU is blij met hun keuze voor de Spaanse openbare omroep RTVE.

Twintig jaar na hun overwinning op het Junior Eurovisie Songfestival zijn we blij het festival eindelijk naar Spanje te kunnen brengen. We zijn RTVE dankbaar dat ze de 22e editie van de competitie willen organiseren, die jonge artiesten uit heel Europa een ongelooflijk platform biedt om hun talent te laten zien. We kijken erg uit naar het feest dat later dit jaar in Spanje wacht!

Martin Österdahl, Executive Supervisor van het Junior Eurovisiesongfestival

Op dit moment hebben al drie omroepen aangegeven dat ze deelnemen aan het junior Eurovisiesongfestival namelijk Italië, Nederland en Spanje.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.