Jendrik voor Duitsland naar Eurovisiesongfestival 2021.

Jendrik voor Duitsland naar Eurovisiesongfestival 2021.

Duitsland is één van de BIG 5 landen en vandaag maakte de omroep NDR bekend dat Jendrik hun land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

De Duitse kandidaat werd gekozen via twee speciale jury’s:

  • 100 fans van het Eurovisiesongfestival
  • 20 muziekexperten uit Europa

Wie is Jendrik?

Jendrik is afkomstig uit Hamburg, Duitsland. Hij begon met piano- en vioollessen toen hij jong was. Na zijn middelbare school is Jendrik gestart met de opleiding muziektheater aan de Osnabrück University of Applied Sciences. Daar schreef hij zijn eerste eigen nummers.

Jendrik is in Duitsland voornamelijk bekend door zijn deelname aan verschillende musicals en theaters.

De ondertussen 26-jarige man zal Duitsland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij overtuigde de twee jury’s met zijn inzending.

Ik kijk er erg naar uit om voor Duitsland op te treden op het Eurovisie Songfestival. Oké, ik kan dit gewoon niet serieus nemen. Hé, allemaal, ik ga echt naar het Eurovisie Songfestival. Dit is een droom die uitkomt!

Jendrik

Wanneer komt de Duitse inzending?

De Duitse inzending voor het Eurovisiesongfestival zal in première gaan op donderdag 25 februari om 17u50 op de Duitse openbare omroep Das Erste.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival.

Duitsland was één van de zeven landen die deelnam aan het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig omdat het niet door de voorronde geraakte. In 1982 werd er voor het eerst de overwinning behaald met Nicole en haar Ein Bißchen Frieden. In 2010 won Lena met Satellite.

2 thoughts on “Jendrik voor Duitsland naar Eurovisiesongfestival 2021.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.