James Newman met “My Last Breath” is de kandidaat voor het Verenigd Koninkrijk.

James Newman met “My Last Breath” is de kandidaat voor het Verenigd Koninkrijk.

Deze ochtend werd op de twee grootste radiozenders van het Verenigd Koninkrijk, BBC Radio 1 en BBC Radio 2 bekend gemaakt wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.Voor het eerst in vier jaar greep de BBC terug op een interne selectie om te bepalen wie het land mag vertegenwoordigen. De BBC nam de platenmaatschappij BMG onder de arm om een geschikte kandidaat te vinden. Via een interne selectie kwam het selectiecomité bij de artiest James Newman. Hij zal het nummer My Last Breath zingen.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de vijf grote landen die het meest betalen voor het Eurovisiesongfestival. Hierdoor mag James Newman rechtstreeks aantreden in de finale op zaterdag 16 mei 2020.

Het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de BIG5 en is dus rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Deze gunstmaatregel voor omroepen die veel centjes neertellen voor het festival heeft het land nog geen deugd gedaan. Dit jaar mag het Verenigd Koninkrijk het Eurovisiesongfestival organiseren in Liverpool. Sam Ryder werd met Space Man tweede in Turijn maar doordat winnaar, Oekraïne het festival niet kan organiseren zit de organisatie bij het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.