๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ฌ “Intention” is de eerste inzending voor Turijn 2022.

๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ฌ “Intention” is de eerste inzending voor Turijn 2022.

We hebben er niet lang op moeten wachten want hier is de allereerste inzending voor het Eurovisiesongfestival 2022. Deze ochtend bracht de groep Intelligent Music Project hun inzending Intention voor het eerst live op televisie.

De groep en het nummer zijn intern gekozen door de nieuwe BNT-delegatie. Het vorige team, onder leiding van Deyan Yordanov en Vasil Ivanov werd vlak na het Eurovisiesongfestival 2021 ontslagen. Dit ontslag werd serieus bekritiseerd en ook de bekendmaking van de groep als kandidaat voor 2022 kreeg de volle laag op sociale media.

Intelligent Music Project bestaat uit Slavin Slavchev (winnaar van X-Factor Bulgarije), Ivo Stefanov, Bisser Ivanov, Dimitar Sirakov en Stoyan Yankoulov. Vooral de laatste is bekend bij de fans van het Eurovisiesongfestival. Hij vertegenwoordigde samen met Elitsa Todorova tweemaal het land op het festival. In 2007 werd hij vijfde met Voda en in 2013 kon hij de finale niet bereiken met Samo Shampioni.

Tijdens de uitzending van Georgi Lyubenov ging hun inzending Intention in premiรจre. Hiermee kennen we de Bulgaarse inzending voor 2022 รฉn het allereerste lied voor het Eurovisiesongfestival in Turijn.

Bulgarije op het Eurovisiesongfestival.

Bulgarije is een vrij jonge telg op het festival want het land maakte pas in 2005 zijn debuut in Kiev. De eerste jaren behaalde Bulgarije enkel in 2007 de finale. Na een break van twee jaar (2014 en 2015) keerde het tij voor het land.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.