๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ Incident rond Joost Klein. |UPDATE

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ Incident rond Joost Klein. |UPDATE

Joost Klein, de kandidaat van Nederland, heeft deze namiddag zijn inzending niet gerepeteerd.

Tijdens de eerste generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival 2024 verscheen Joost wel tijdens de vlaggenparade. Toen het echter tijd werd om zijn lied uit te voeren, verschenen noch Joost, noch zijn team op het podium. De repetitie ging door met de rest van de artiesten in de startvolgorde zonder uitleg.

De EBU heeft nu echter een verklaring afgegeven waarin staat dat er backstage een incident was waarbij Joost betrokken is wordt onderzocht. De verklaring luidt:

โ€œMomenteel onderzoeken wij een incident dat aan ons is gemeld waarbij de Nederlandse artiest betrokken is. Tot nader order zal hij niet repeteren. We hebben op dit moment geen verder commentaar en zullen te zijner tijd updaten.โ€

UPDATE 18:18|
SVT, de Zweedse openbare omroep heeft bevestigt dat het incident een fysieke confrontatie was tussen Joost en een fotograaf.

UPDATE 20:30|

Het onderzoek is nog niet afgerond. Dat betekent dat Joost niet mag repeteren van de EBU vanavond. AVROTROS is continue in gesprek met de EBU. De vakjury beoordeelt een eerder optreden.

AVROTROS

๐Ÿ“ท: Omslagfoto Corinne Cumming/EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.