Hier is “You”, de inzending van Noord-Macedonië.

Hier is “You”, de inzending van Noord-Macedonië.

Vandaag worden de laatste inzendingen voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. Ook de delegatie van Noord-Macedonië komt vandaag met zijn inzending. Het land stuurt Vasil Garvanliev met het nummer You.

Wie is Vasil Garvanliev?

Op de leeftijd van zeven jaar startte de zanger met zingen en nam hij ook deel aan verschillende muziekfestivals voor kinderen. Vier jaar later, toen was Vasil twaalf jaar verhuisde hij samen met zijn gezin naar de Verenigde Staten. Daar werd hij solist bij het kinderkoor van Chicago. In 2018 kwam de zanger terug naar Noord-Macedonië en lanceerde daar zijn carrière. Met drie succesvolle singles: Gjerdan, Patuvam en Mojata Ulica is hij een bekende naam in het land.Ervaring met het Eurovisiesongfestival heeft de zanger ook al. Hij was namelijk één van de achtergrondzangers bij de inzending Proud in Tel Aviv.

Het nummer You.

Op het Eurovisiesongfestival zal Vasil het nummer You zingen. Het nummer is geschreven door Nevena Neskoska, Kalina Neskoska en Alice Schroeder.

Noord-Macedonië zal deelnemen aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 12 mei 2020.

Noord-Macedonië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan neemt sinds 1998 deel aan het Eurovisiesongfestival maar het is geen succesvol land. Hun beste resultaat werd in Tel Aviv behaald met Tamara Todevska. Zij behaalde een zevende plaats met haar inzending Proud.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.