Hier is de startvolgorde van de halve finales 2021.

Hier is de startvolgorde van de halve finales 2021.

Vandaag maakte de EBU en de organiserende omroepen AVROTROS, NPO en NOS de startvolgorde bekend voor het de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival 2021.

De indeling van de halve finales vond plaats in januari 2020 en was oorspronkelijk bedoelt voor het Eurovisiesongfestival 2020. Door de coronacrisis werd helaas dat festival afgelast en werd de loting gebruikt voor het festival van 2021.

Wit-Rusland en Armenië zijn door hun afwezigheid uiteraard geschrapt in de lijst.

De producers van AVROTROS, NOS en NPO hebben de officiële startvolgorde vandaag bekend gemaakt.

Halve finale 1 (dinsdag 18 mei 2021)

De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 18 mei 2021 en bestaat uit zestien landen. The Roop uit Litouwen mag de eerste halve finale openen en Destiny uit Malta zal afsluiten. België zal als elfde aan de beurt komen, net na Kroatië en voor Israël.

Halve finale 2 (donderdag 20 mei 2021)

Senhit, de San Marinese kandidate mag de tweede halve finale openen en de jongens uit Denemarken sluiten af. De tweede halve finale bestaat uit zeventien landen en vindt plaats op donderdag 20 mei 2021.

De beste tien kandidaten van elke halve finale gaan door naar de grote finale op zaterdag 23 mei 2021. Rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale zijn Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.