Eurovision Song Celebration 2020 op 12 en 14 mei!

Eurovision Song Celebration 2020 op 12 en 14 mei!

De EBU zal op de avonden waar normaal de halve finales van het 65e Eurovisiesongfestival gepland stonden proberen om het Eurovisiegevoel toch te laten doorgaan. Er komen op die avonden speciale shows van ‘Eurovision Song Celebration 2020’ via YouTube.

Alle 41 inzendingen die zouden deelnamen aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam worden gespeeld in volgorde van hun deelname. Op dinsdag 12 mei worden ook de inzendingen van Nederland, Duitsland en Italië getoond, terwijl op donderdag naast de 17 inzendingen ook het liedje van Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk te zien zal zijn.

De EBU benadrukt dat de shows geen competitief format zal hebben maar dat het enkel een ode zal zijn aan de liedjes. Samen met ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ is dit het alternatief voor de afgelaste wedstrijd.

Tijdens de twee shows van ‘Eurovision Song Celebration’ zullen er ook Fan Recaps te zien zijn. Dit zijn filmpjes van fans van het Eurovisiesongfestival. Het enige wat je moet doen is jezelf filmen wanneer je danst op een fragment van één van de 41 liedjes. Voor 5 mei dient de video binnen te zijn bij de EBU op één van volgende manieren:

  • De video moet opgenomen zijn in 16:9, horizontaal/landschap en 1920X1080 HD
  • Gebruik indien mogelijk een statief
  • Bestanden moeten ingediend worden in een MP4- of MOV-formaat
  • Zorg voor voldoende licht in de kamer
  • Stuur het bestand in de hoogste resolutie door via WeTransfer naar competition@eurovision.tv (of via Google Drive, OneDrive, Myairbridge.com of Dropbox)
  • Vermeld zeker uw naam, land, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer.

Ga dus zeker aan de slag en misschien zien we jou wel aan het werk in één van de twee shows van ‘Eurovision Song Celebration’.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.