🇧🇪 Eurosong keert terug in 2025.

🇧🇪 Eurosong keert terug in 2025.

De VRT heeft bij monde van Peter Van de Veire bekend gemaakt dat de omroep volgend jaar deelneemt aan het Eurovisiesongfestival.

En net zoals bij de vorige selectie, in 2023 zal de kandidaat en lied opnieuw gekozen worden via de preselectie Eurosong.

“Wij gaan opnieuw een editie van ‘Eurosong’ organiseren. De vorige keer heeft dit geloond, we hebben een unieke winnaar gehad. Het was een fijne formule en Gustaph heeft een Europese carrière gekregen.”

De commentator van de VRT maakte ook meteen duidelijk dat hij de wedstrijd opnieuw zal presenteren. Het is nog vroeg dag maar de VRT is dus al volop bezig met de zoektocht naar een goede kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in 2025. Later komt de VRT met meer informatie over de preselectie.

Morgenavond staat Mustii voor ons land aan de start in de tweede halve finale. Met zijn lied Before The Party’s Over hoopt hij zich bij de top tien van de avond te scharen. Wil je meer weten over de Belgische inzending? Bekijk dan zeker eens onze The Road to Malmö.

België op het Eurovisiesongfestival.

België was één van de zeven landen die aan de start stond op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Tot op de dag van vandaag kon het land nog maar éénmaal het festival winnen en dat was in 1986. Sandra Kim won toen het festival met J’aime la vie.

📷 Omslagfoto VRT

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.