Enkele veranderingen bij Estse voorronde.

Afgelopen maandag brachten wij het nieuws dat de Estse omroep ERR aanwezig zal zijn op het Eurovisiesongfestival in Israël. Vandaag maakte de omroep meer informatie bekend over zijn selectieprogramma Eesti Laul.
Vanaf 11 oktober zal de inschrijfperiode voor Eesti Laul geopend worden en dat tot en met 6 november. Geïnteresseerde artiesten en componisten kunnen hun nummer via e-mail doorsturen naar de omroep. Voor het komende seizoen van Eesti Laul geldt er een vrije taalregel en zijn alle regels van het Eurovisiesongfestival ook van tel voor Eesti Laul. Mensen die een nummer doorsturen naar de omroep moeten vijftig euro betalen. Zo hoopt de omroep de kwaliteit naar omhoog te brengen. Op 4 december maakt de omroep de namen en songtitels van de vierentwintig kandidaten bekend.
Eesti Laul 2019 zal bestaan uit twee halve finales met telkens twaalf kandidaten. De beste zes kandidaten uit elke halve finale gaan door naar de finale. De halve finales staan gepland op zaterdag 26 januari en 2 februari. Enkele weken later, op zaterdag 16 februari is er de finale.
Estland stuurde vorig jaar Elina Netsjajeva naar het Eurovisiesongfestival in Lissabon met het klassieke La forza. Elina haalde de finale en strandde daar op een achtste plaats. Het beste resultaat van het land sinds 2015.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.