Dit weten we al over het incident met Joost Klein. |UPDATE 09u40

Dit weten we al over het incident met Joost Klein. |UPDATE 09u40

Wat een hectische dag was het gisteren en we hopen dat het vandaag een dag van opheldering en feest zal worden. In dit bericht houden wij jullie op de hoogte over het incident met Joost Klein. Bericht kan veranderen bij meer nieuws.

> UPDATE 09u40

Bron:NOS
Er is een officiële aanklacht ingediend tegen Joost Klein en hij werd verhoord door de Zweedse politie. De politie laat weten aan de NOS dat het gaat over een incident dat donderdagavond heeft plaatsgevonden met een vrouwelijke tv-medewerker. Gisteren werd er klacht ingediend. Het dossier ligt nu bij de openbare aanklager. Die zal bepalen wat er met de zaak gebeurt maar dit kan nog enkele weken duren.

Er is nog geen duidelijkheid over deelname aan de finale van het Eurovisiesongfestival.

> BERICHT ONLINE 07u00

Dit weten we al én is bevestigt

Na de kwalificatie van Nederland donderdagavond heerste vreugde in Nederland en bij de fans van Europapa; maar dat gevoel verdween gisteren volledig. Joost Klein was aanwezig bij de eerste generale repetitie en we konden hem zien tijdens de vlaggenparade. Wanneer het moment daar was, Joost treedt aan als vijfde in de finale werd zijn attributen op het podium geplaatst én direct terug af het podium gehaald. De onduidelijkheid voor pers en fans begon. Er volgde een korte mededeling van de EBU:

“Momenteel onderzoeken wij een incident dat aan ons is gemeld waarbij de Nederlandse artiest betrokken is. Tot nader order zal hij niet repeteren. We hebben op dit moment geen verder commentaar en zullen te zijner tijd updaten.”

EBU-Vrijdag 14u00

Wat volgde was een dag vol verwarring, chaos en onwetendheid. Rond 20u30 kwam de EBU met een volgende mededeling:

“Het onderzoek naar het incident met de Nederlandse artiest van dit Eurovisiesongfestival is nog volop bezig. Er zijn gesprekken gaande tussen de EBU en AVROTROS, de Nederlandse zender.

Zolang het onderzoek loopt heeft de EBU beslist dat Joost Klein niet zal aantreden in de tweede generale repetitie waar de 37 vakjury’s zullen in meestemmen.

Het optreden van de tweede halve finale zal gebruikt worden ter vervanging.

Nog geen directe diskwalificatie dus van Nederland maar de zaal ging totaal los bij horen van het nieuws. Er brak zelfs een heus boegeroepconcert uit. Tijdens de generale repetitie was ook Martin Österdahl te zien, ook hij kreeg een boegeroepconcert. Het hielp natuurlijk niet dat de zaal vol Nederlanders zat gisteravond.

De Zweedse politie is dus bezig met een onderzoek. We weten niet wanneer deze zal afgerond zijn én of deze afgerond zal worden vandaag. Joost Klein was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.

De geruchten

Omdat er heel veel twijfels zijn en de verantwoordelijk lang hebben gewacht met een statement uit te brengen zijn er heel wat geruchten ontstaan. Het grootste gerucht gaat de ronde dat er een mogelijke fysieke aanvaring met de Israëlische delegatie na een ongepaste opmerking over zijn overleden ouders zou zijn. SVT, de Zweedse openbare omroep bevestigde dit verhaal maar sprak zich niet uit over de identiteit maar over een fotograaf. Het Zweedse dagblad Aftonbladet beschuldigt Klein er dan weer van gewelddadig geweest te zijn tegen een vrouwelijke medewerker van de televisieproductie. Een medewerker van datzelfde dagblad kwam Joost Klein tegen in zijn hotel.

Nog opvallender is dat Joost Klein sinds vrijdag zijn instagramstory’s verwijderde van donderdagavond. Hij volgt Eurovision niet meer op zijn Instagram.

Dit bericht wordt constant bijgewerkt bij meer nieuws! Volg zeker onze sociale media voor op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen van vandaag.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.