🇩🇰 Denemarken stuurt Reiley naar Liverpool.

🇩🇰 Denemarken stuurt Reiley naar Liverpool.

In de Deense stad Næstved werd deze avond de finale gehouden van het 53e Dansk Melodi Grand Prix, de voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

Aan de start stonden acht kandidaten met als enig doel het land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. De finale van Dansk Melodi Grand Prix bestond uit twee delen. In de eerste ronde werden de drie beste kandidaten geselecteerd: Nicklas Sonne, Reiley en Micky Skeel. In de superfinale nemen de drie kandidaten het opnieuw tegen elkaar op en een combinatie van vakjury (50%) en de kijkers (50%) hebben bepaald dat Reiley de winnaar van de avond wordt. Hij zal dus Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het lied Breaking My Heart.

Resultaten finale Dansk Melodi Grand Prix

  1. Reiley – Breaking My Heart (43)
  2. Nicklas Sonne – Freedom (34)
  3. Micky Skeel – Glansbillede (23)

Verlaten de wedstrijd in de eerste ronde

Denemarken is één van de zestien landen die deelneemt aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Liverpool op donderdag 11 mei 2023.


Wat er deze week ook zal gebeuren met Denemarken op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar doet de omroep gewoon terug weer mee.

En ze staan al ver met hun voorbereidingen. DR, de omroep van Denemarken liet vandaag al weten dat hun nationale voorronde Dansk Melodi Grand Prix zal plaatsvinden op zaterdag 1 maart. Het is de 55e editie en zal gehouden worden in de Jyske Bank Boxen in Horsens.

Erik Struve Hansen, hoofd van de Dansk Melodi Grand Prix en de Deense Eurovisie-delegatie, zei:

“Dit jaar verzamelde de Deense Melodi Grand Prix meer dan een miljoen mensen voor een muziekfeest in huiskamers door het hele land. Ik kijk ernaar uit om weer mensen samen te brengen voor een feestelijke avond in de geest van muziek, die in 2025 rechtstreeks vanuit de Box in Herning zal plaatsvinden. De ambitie is om de ingeslagen weg van dit jaar voort te zetten en de Denen een enorm Grand Prix-feest te bezorgen.”

Tickets voor Dansk Melodi Grand Prix 2025 gaan op 7 mei om 12:00 uur in de verkoop. Tickets kun je hier kopen.

Komende donderdag zal Denemarken vertegenwoordigt worden door Saba en het lied Sand tijdens de tweede halve finale. Je kan meer ontdekken over de Deense in onze The Road to Malmö.

📷 William Green

📷:

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.