De Pareltjes (169)

Elke zaterdag duiken we het archief van het Eurovisiesongfestival in opzoek naar inzendingen die we eigenlijk niet mogen vergeten. Vandaag keren we terug naar het Eurovisiesongfestival 2004 met de Belgische inzending.
Voor het Eurovisiesongfestival 2004 was de Vlaamse omroep VRT verantwoordelijk voor het selecteren van de kandidaat. Naar goede gewoonte werd de wedstrijd eurosong gebruikt om de kandidaat te selecteren. Na vier halve finales wisten er zich zeven kandidaten te selecteren voor de finale op 15 februari 2004. De opvallendste namen tijdens de finale waren Barbara Dex (ESC 1993) en Natalia maar het was iemand anders die won. Met 50 punten won Xandee de finale van eurosong ’04 met het nummer 1 life.
Door de tweede plek van Urban Trad in 2003 mocht België rechtstreeks aantreden in de finale van het Eurovisiesongfestival. Xandee trad als dertiende van de 24 deelnemende kandidaten aan. Bij de bookmakers zag het er zéér goed uit voor België. Xandee werd namelijk bij de favorieten voor de overwinning gerekend. Het draaide voor Xandee en de Belgen volledig anders uit want Xandee strandde met 7 punten op de 22ste plaats. Buurland Nederland gaf vijf punten en Andorra en Cyprus gaven elk één punt.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.