Bulgarije neemt niet deel in Tel Aviv.

Zaterdagochtend waren er harde geruchten dat Bulgarije zich zou terug trekken van het Eurovisiesongfestival. Deze namiddag heeft de Bulgaarse omroep BNT officieel een mededeling gedaan.
Via de Twitterpagina van de omroep meldt BNT dat het land zich officieel terugtrekt van het Eurovisiesongfestival. Het probleem zou de financiële toestand van de omroep zijn. 
Na het officiële nieuws rond het verdwijnen van Bulgarije op het Eurovisiesongfestival hebben verschillende fans en websites in Bulgarije zich verenigd in een petitie. Deze petitie kan iedereen ondertekenen.

Bulgarije nam voor het eerst in 2005 deel aan het Eurovisiesongfestival maar kon in zijn eerste jaren niet overtuigen. Enkel in 2007 kon het duo Elitsa Todorova & Stojan Jankoelov een top tien plaats bereiken in de finale. Na het Eurovisiesongfestival 2013 besloot de Bulgaarse omroep om niet meer deel te nemen aan het festival wegens te slechte resultaten en de financiële toestand. Twee jaar later, in Stockholm kwam Bulgarije sterk terug. Poli Genova kon met haar inzending If Love Was a Crime werd vierde en een jaar later kon Kristian Kostov het Eurovisiesongfestival net niet winnen. Ook vorig jaar kon Bulgarije zich kwalificeren voor de finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.