Ben Dolic met “Violent Thing” voor Duitsland.

Ben Dolic met “Violent Thing” voor Duitsland.

De Duitse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar volledig intern gekozen en zal deze avond officieel voorgesteld worden in een speciale uitzending van Unser Lied für Rotterdam.

Deze namiddag werd de show met Barbara Schöneberger opgenomen en zo is de naam van de artiest én de titel van het nummer al uitgelekt. Ben Dolic zal Duitsland vertegenwoordigen met het nummer Violent Thing.

De 22-jarige Ben is van oorsprong een Sloveense singer-songwriter die succes kende in Duitsland door zijn deelname aan het achtste seizoen van The Voice of Germany waar hij tweede werd. In 2016 probeerde hij Slovenië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met zijn toenmalige groep D Base.

Duitsland is lid van de BIG5 en daarom mag Ben Dolic met zijn inzending rechtstreeks aantreden in de finale op zaterdag 16 mei 2020.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival.

Duitsland was één van de zeven landen die deelnam aan het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig omdat het niet door de voorronde geraakte. In 1982 werd er voor het eerst de overwinning behaald met Nicole en haar Ein Bißchen Frieden. In 2010 won Lena met Satellite.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.