Beluister nu de Britse inzending “Embers”.

Beluister nu de Britse inzending “Embers”.

Deze voormiddag kregen de luisteraars van het BBC 2 programma The Ken Bruce Show voor het eerst de Britse inzending te horen.

De BBC koos intern voor James Newman met het nummer Embers. Het nummer is geschreven door de zanger zelf samen met Conor Blake, Danny Shah, Tom Hollings, Samuel Brennan.

Ik ben zo opgewonden en vereerd dat ik een tweede kans krijg om mijn land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Ik ben niet gestopt met het maken van nieuwe muziek in lockdown en ik kan niet wachten tot iedereen het nummer hoort dat ik meeneem naar Eurovisie in 2021.

James Newman

James Newman zal het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 22 mei 2021.

Het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de BIG5 en is dus rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Deze gunstmaatregel voor omroepen die veel centjes neertellen voor het festival heeft het land nog geen deugd gedaan. Dit jaar mag het Verenigd Koninkrijk het Eurovisiesongfestival organiseren in Liverpool. Sam Ryder werd met Space Man tweede in Turijn maar doordat winnaar, Oekraïne het festival niet kan organiseren zit de organisatie bij het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.