🇸🇮 Beluister de Sloveense inzending “Veronika”.

🇸🇮 Beluister de Sloveense inzending “Veronika”.

Tijdens een speciale uitzending op RTVSLO werd deze avond de Sloveense inzending Veronika voorgesteld. Raiven zal het lied brengen tijdens één van de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival in Malmö.

RTVSLO besloot om de nationale voorronde overboord te gooien en intern Raiven te selecteren voor het Eurovisiesongfestival. Raiven is een populaire zangeres in Slovenië en de omroep hoopt hiermee om het kleine succes die het vorig jaar had met Joker Out!, ook een populaire band in het land verder te zetten. In Malmö zal Raiven het lied Veronika zingen. Een eigen gecomponeerd nummer.

Het lied is gebaseerd op Veronika Deseniška, de tweede vrouw van Frederik II, graaf van Celje. Veronika was een gewone burger en Hermann II, de vader van Frederick, keurde het huwelijk tussen beiden aanvankelijk niet goed. Hij ontvoerde zijn zoon en beschuldigde daarna Veronika van hekserij. Uiteindelijk werd Veronika vrijgesproken en kon het huwelijk doorgaan.

Met Veronika kennen we dus al vier liedjes die het tegen elkaar opnemen op het Eurovisiesongfestival. Eerder raakte de inzending van Frankrijk, Tsjechië en Albanië bekend.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats.

📷: Tjaša Barbo

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.