BBC werkt samen met TaP Music voor selectie 2022.

BBC werkt samen met TaP Music voor selectie 2022.

BBC, de openbare omroep van het Verenigd Koninkrijk heeft gisteren bekend gemaakt dat het een kandidaat zal afvaardigen naar het Eurovisiesongfestival 2022. Vandaag werden de eerste details over de selectie bekend gemaakt.

De BBC zal de kandidaat voor 2022 intern selecteren. Hiervoor is de omroep een samenwerking aangegaan met het muzieklabel TaP music. Het label zal zowel de kandidaat en het nummer selecteren. TaP Music is het label achter grote artiesten zoals Dua Lipa, Lana del Rey en Ellie Goulding.

We zijn erg enthousiast om voor dit evenement samen te werken met de BBC. We zullen het Eurovisiesongfestival gebruiken om het rijke, diverse en muzikale talent van wereldklasse waar het Verenigd Koninkrijk wereldwijd bekend om staat op authentieke wijze te weerspiegelen en te vieren.

Ben Mawson, TaP Music

Met deze samenwerking is het de Britse openbare omroep BBC menens voor het komende Eurovisiesongfestival. Begin volgend jaar zal bekend zijn wie het Verenigd Koninkrijk zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Turijn.

Het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de BIG5 en is dus rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Deze gunstmaatregel voor omroepen die veel centjes neertellen voor het festival heeft het land nog geen deugd gedaan. Dit jaar mag het Verenigd Koninkrijk het Eurovisiesongfestival organiseren in Liverpool. Sam Ryder werd met Space Man tweede in Turijn maar doordat winnaar, Oekraïne het festival niet kan organiseren zit de organisatie bij het Verenigd Koninkrijk.

Bron: BBC | Fotocredits: Thomas Hansses (Eurovision.tv)

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.