Ayana wint Junior Songfestival 2021.

Ayana wint Junior Songfestival 2021.

Na het liedje van Duitsland kennen we vanavond de tweede volledige inzending voor het junior Eurovisiesongfestival 2021. In Nederland werd er deze avond namelijk de finale gehouden van het junior Songfestival met vier acts.

Vanuit de Rotterdam Ahoy Arena traden de vier acts aan. Romy Monteiro en Buddy Vedder presenteerden de show met een live publiek. De resultaten kwamen van een volwassen vakjury (33%), een kinderjury (33%) en de online stemronde (33%).

De winst ging naar Ayana met het nummer Mata Sugu Aō Ne. Ze kreeg van de kinderjury als de volwassenjury de meeste punten. Enkel het publiek gaf de meeste punten aan de groep Melody.

Resulaten junior Songfestival 2021

  1. Ayana – Mata Sugu Aō Ne (33)
  2. Melody – Niet Wat Vrienden Doen (30)
  3. Priscilla – Be Alright (26)
  4. SH!NE – A Million Little Things (26)

Ayana mag Nederland vertegenwoordigen tijdens het 19e junior Eurovisiesongfestival op zondag 19 december in Parijs, Frankrijk.

Nederland op het junior Eurovisiesongfestival.

Samen met Wit-Rusland is Nederland één van de twee landen die aan elke editie van het junior Eurovisiesongfestival heeft deelgenomen. In 2009 kon Ralf Mackenbach met Click clack zelfs het festival winnen. Twee jaar eerder, in 2007 en in 2012 was Nederland gastland voor het junior Eurovisiesongfestival. Vorig jaar werd de groep UNITY met Best Friends vierde.

Fotocredits: NPO |

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.