Austria’s rise to heaven deel 9:1965

Oostenrijk nam voor de 9de keer deel aan het festival in 1965. Het festival werd georganiseerd in Napels, Italië. 


SelectieprocedureNet zoals al hun andere deelnames koos, men ook deze keer weer voor een interne selectie.
Men twijfelde niet lang deze keer en koos opnieuw voor Udo Jurgens.
Hij zou het lied Sag ihr, ich lass sie grußen.


Het lied is opnieuw een in de chanson-stijl en gaat over Udo zelf die aan een vriend vertelt over een oude liefde en hoe die terug te krijgen. In het begin blijft hij rustig maar op het einde zegt hij toch dat hij van haar houdt.
Het festival


 Het festival werd na de overwinning van Italie in Napels georganiseerd.  In totaal namen er 18 landen deel aan het spektakel,  met Zweden die terugkeert en Ierland die zijn debuut maakt.


Udo moest deze keer aantreden als 6de net na Duitsland en voor Noorwegen. Elk land had 10 juryleden die 3 punten verdeelden over hun 3 favoriete songs. De punten van alle juryleden werden opgeteld en de top 3 kreeg 5,3 en 1 punt. 

Het nummer werd gesmaakt door de Europese jury’s en zorgde voor het beste Oostenrijkse resultaat tot dan toe met een vierde plaats.
Men ontving het maximum van 5 punten van Ierland en Portugal. Zelf gaf de Oostenrijkse jury 5 punten aan winnaar Luxemburg.


De nasleep van het festival


Zoals vorige week reeds verteld, werd de carriere van Udo gelanceerd door het festival. Hij nam in totaal 3 keer deel aan het festival.


Volgende week: derde keer goede keer?

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.