Austria’s Rise to heaven deel 44: 2011

Oostenrijk nam in 2011 voor de 44ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Het land sloeg enkele edities over omdat het niet tevreden was met de stemprocedure en de blockvoting van voornamelijk het Oostblok. In 2010 won Duitsland en dus kon Oostenrijk moeilijk thuis blijven. Het 56ste Eurovisiesongfestival werd gehouden in Düsseldorf, Duitsland.

Selectieprocedure 

De Oostenrijkers hadden er zin in om terug te keren naar het Eurovisiesongfestival. De ORF ging, in samenwerking met Hitradio Ö3, op zoek naar artiesten. Er waren geen beperkingen voor deelname. Dertig acts mochten deelnemen aan de internetselectie die startte op 3 januari 2011. De beste tien acts mochten daarna deelnemen aan de nationale finale. De nationale finale werd gewonnen door Nadine Beiler en haar The secret is love

Het festival


Het Eurovisiesongfestival 2011 was het 56ste Eurovisiesongfestival. Het werd gehouden in Düsseldorf, Duitsland. Er namen 43 landen deel aan deze editie. Oostenrijk nam deel aan de tweede halve finale op donderdag 12 mei.De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Nadine Beiler moest eerst aantreden in de halve finale. Om door te stoten naar de grote finale moest ze bij de eerste tien eindigen. Ze strandde op een zevende plaats en mocht dus Oostenrijk gaan vertegenwoordigen op de grote finale. Het was tevens de eerste keer dat het land erin slaagde om de finale te overleven. In de grote finale strandde Nadine op een achttiende plaats met 64 punten. Eénmaal kreeg ze de befaamde 12 punten en die kwamen van buurland Duitsland.

De nasleep van het festival
Na haar doortocht op het Eurovisiesongfestival bleef Nadine zingen. Ze bracht in tussentijd twee albums uit en er staat een nieuw album in de stijgers.

Volgende week 2012: Een vreemde taal. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.