Austria’s Rise to heaven deel 43: 2007

Oostenrijk nam in 2007 voor de 43ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Het land sloeg de editie in Griekenland over. Het 52ste Eurovisiesongfestival vond plaats in Helsinki, de hoofdstad van Finland.

Selectieprocedure 

Na veel aandringen van Oostenrijkse eurosongfans en een goed gesprek met de EBU keerde Oostenrijk terug naar het Eurovisiesongfestival in 2007. Er werd niet veel woorden vuilgemaakt aan de selectie. ORF stuurde intern de 28-jarige Eric Papilaya naar Helsinki met het nummer Get a life – Get alive.

Het festival


Het Eurovisiesongfestival 2007 was het 52ste Eurovisiesongfestival. Het werd gehouden in Helsinki op 10 mei en 12 mei. Er namen 42 landen deel aan deze editie. Oostenrijk nam deel aan de halve finale. Eric trad aan als 27ste na Turkije en voor Letland.


De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Het nummer dat vooral inspeelde op de holebigemeenschap werd voorlaatste met amper vier punten. De hoogste score kwam van Zwitserland namelijk 3. In de geschiedenis van Oostenrijk was dit de laagste notering ooit. Dit was de genade slag voor Oostenrijk want het land trok zich opnieuw terug en dit voor enkele jaren.

De nasleep van het festival
Eric deed na zijn stille doortocht op het Eurovisiesongfestival verder met zijn carrière en momenteel nog steeds actief in het Oostenrijkse muziekmilieu. 

Volgende week 2011: Oostenrijk keert terug. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.