Austria’s Rise to heaven deel 42: 2005

Oostenrijk nam in 2005 voor de 42ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Gastland was Oekraïne en het 50ste Eurovisiesongfestival vond plaats in Kiev.
Selectieprocedure 

In 2004 werd er voor Oostenrijk geen plaats bemachtigd die recht had op een finaleplaats in 2005, daarom moest Oostenrijk aantreden in de halve finale. De Oostenrijkse kandidaat werd gekozen door een nationale voorronde waar tien kandidaten aan deelnam. Global Kryner won met Y así en mocht Oostenrijk gaan vertegenwoordigen in Kiev.

Het festival

Het Eurovisiesongfestival 2005 was het 50ste Eurovisiesongfestival. Het werd gehouden in Kiev, Oekraïne op 19 mei en 21 mei. Er namen 39 landen deel aan deze editie. Oostenrijk opende de halve finale.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Het Spaans en de jodelende man in jogging brachten Oostenrijk geen baat. De groep belande op een 21ste plaats met 30 punten, ruim onvoldoende voor een plaats in de finale. De hoogste punten (10) kwamen uit Slovenië. 

De nasleep van het festival
In Oostenrijk waren ze kwaad om dit resultaat en het land trok zich terug voor het Eurovisiesongfestival in Athene. Voor de groep Global Kryner ging het leven verder. Hun laatste album brachten ze uit in 2008.

Volgende week 2007: Laten we zingen tegen HIV. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.