Austria’s Rise to heaven deel 41: 2004

Oostenrijk nam in 2004 voor de 41ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Gastland was Turkije en het 49ste Eurovisiesongfestival vond plaats in Istanbul.

Selectieprocedure 

Door het goede resultaat van Alf Poier in 2003 mocht Oostenrijk de allereerste halve finale overslaan. Ook in 2004 werd er gekozen voor een nationale selectie. De finale werd gehouden op 5 maart 2004 in de studio’s van de nationale omroep in Wenen. In totaal deden 10 artiesten mee aan deze finale en de winnaar werd gekozen door televoting. Winnaar werd Tie Break met het nummer Du bist.

Het festival
Het Eurovisiesongfestival 2004 was het 49e Eurovisiesongfestival. Het werd gehouden in Istanboel, Turkije op 12 mei en 15 mei, en gepresenteerd door Meltem Cumbul en Korhan Abay. Het was het eerste jaar dat er een halve finale werd georganiseerd. Oostenrijk mocht deze overslaan vanwege de goede resultaten het jaar ervoor. Er namen 37 landen deel aan deze editie. Oostenrijk trad aan als tweede in de finale.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Het werd geen hoogstaande uitvoering in Istanbul. Oostenrijk eindigde op de 21ste plaats met maar 9 punten. Vijf punten kwamen uit Griekenland en vier uit Frankrijk. Hiermee moest Oostenrijk in 2005 voor de eerste keer aantreden in de halve finale.

De nasleep van het festival
Tie Break heeft geen lang leven beschoren. Na hun teleurstellende deelname is de groep gesplitst.  

Volgende week 2005: Oostenrijkers proberen het in het Spaans en al jodelend. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.