Austria’s Rise to heaven deel 40: 2003

Oostenrijk nam in 2003 voor de 40ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Ereland van dienst was Letland met als hoofdstad Riga.

Selectieprocedure 

Dit jaar werd Oostenrijk vertegenwoordigd door Alf Poier met het lief Weil Der Mensch Zählt. Meteen werd duidelijk dat dit geen inzending betreft als voorgaande jaren, maar er dit keer gekozen werd voor een “nonsense”-lied vol knipogen en gimmicks naar het Eurovisiesongfestival.

Het festival
Het

festival werd in 2003 georganiseerd in de Skonto Olympic Hall in Letland . Dit jaar een hoogtepunt voor het festival, want maar liefst 26 landen waren van de partij. Oekraine maakte zijn debuut op het festival. Oostenrijk gaf het beste van zichzelf op de tweede plaats, net na Ijsland en voor Ierland.


De
puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Echter werd er vanaf dit jaar een aantal regels toegevoegd in geval van mogelijke ex aequo’s onder de stemming.
Na jaren van teleurstelling eindigde Oostenrijk op een 6e plaats. Hoewel de inzending van geen enkel land het maximum aantal punten toegekend kreeg, hadden toch 17 landen punten over voor de Oostenrijkse inzending. België had twee punten over voor de Oostenrijkse inzending.

De nasleep van het festival
Alf Poier bis tot op vandaag nog steeds alomgekend in Oostenrijk. Zo probeerde hij tijdens selecties, tevergeefs, nogmaals deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival in 2005. Tot op vandaag brengt de zanger nog steeds singles op de markt.

Volgende week 2004: boysbands all the way

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.