Austria’s Rise to heaven deel 36: 1997

Oostenrijk nam in 1997 voor de 36ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival. Het songfestival vond opnieuw plaats in Dublin, Ierland. 


Selectieprocedure 

Het werd een gewoonte van de Oostenrijkers om hun inzending intern te kiezen. In 1997 koos de ORF voor de zangeres Bettina Soriat. Zij mocht voor Oostenrijk aantreden met het nummer One Step
Het festival
Het festival werd in 1997 georganiseerd in Dublin, Ierland. Vijfentwintig landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Oostenrijk trad als vierde van de avond aan na Noorwegen en voor Ierland.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Na de volledige stemming bleek Oostenrijk op een 21ste plaats te zijn gestrand met 12 punten. De hoogste punten waren vijf uit Hongarije. Door dit slechte resultaat mocht Oostenrijk in 1998 een jaartje op de bank blijven zitten. 

De nasleep van het festival
Na haar niet succesvolle doortocht op het Eurovisiesongfestival bleef Bettina achter met lege handen. Er kwam geen nieuw album noch een nieuwe single uit na haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. 

Volgende week 1999: Oostenrijk komt terug!

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.