Austria’s Rise to Heaven deel 25: 1986

Oostenrijk nam in 1986 voor de 25ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival, dat gehouden werd in de Noorweegse stad Bergen.


Selectieprocedure
Net zoals vorig jaar werd ook deze keer opnieuw gekozen voor een interne selectie.
Men verkoos uiteindelijk Timna Brauer die het lied Die Zeit ist einsam zou zingen.

Timna Brauer was een toen 25-jarige Oostenrijkse zangeres. Ze is de dochter van Arik Brauer, een bekende Oostenrijkszanger en schilder. Zelf was Timna nog geen grote bekende alvorens haar optreden op het Eurovisiesongfestival.

Het lied Die Zeit ist einsam werd geschreven door Peter Cornelius. Het lied zelf ging over de tijd, meer bepaald de eenzaamheid in afwachting op de ware liefde die tevoorschijn komt.
Het festival
Het festival werd in 1986 georganiseerd in Bergen, Noorwegen. Na lange tijd het gesteld te moeten hebben met 19 landen, namen er dit jaar 20 landen deel. Terwijl Ijsland zijn debuut maakte, besloten Italië en Griekenland een keer hun kat te sturen naar het festival.
Oostenrijk moest als 16de aantreden tijdens de show, net na Zweden en voor Cyprus.
De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. De afgelopen jaren scoorde Oostenrijk redelijk goed op het festival. Die trend werd echter niet verdergezet. De Oostenrijkse inzending eindigde op een 18de plaats en 12 punten. Geen enkel land had 12 punten over voor de Oostenrijkse inzending. Belgie gaf hen alvast 1 punt. Zelf gaf Oostenrijk 12 punten aan Ierland.

De nasleep van het festival
Ook na het festival bleef Tima nog actief in de muzieksector. Zo zijn er na haar Eurosong avontuur nog heel wat cd’s uitgebracht, variërend van kinderliedjes tot klassieke en zelfs jazz-muziek.

Volgende week 1987: een oude bekende keert weer


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.